Alegeri prezidențiale în Ucraina

Zelenski conduce în sondaje, înaintea turului doi

173
Zelenski conduce în sondaje, înaintea turului doi - zelenski-1554995432.jpg

Articole recomandate

Actorul de comedie și candidat în alegerile prezidențiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, conduce în intențiile de vot ale ucrainenilor în perspectiva celui de-al doilea tur de scrutin, preconizat pentru 21 aprilie, la mare distanță de rivalul său, Petro Poroșenko, președintele în exercițiu al Ucrainei, informează agenția de presă EFE. 


Potrivit celor două sondaje date, ieri, publicității de către Centrul Razumkov și grupul sociologic "Rating", citate de agenția de presă Unian, cu numai opt zile înainte de scrutin, Zelenski acumulează între 49,3% și 51% din intențiile de vot, în timp ce adversarul său, Petro Poroșenko, între 20,6% și 21% din opțiuni. 


Zelenski a câștigat confortabil primul tur de scrutin în 31 martie, cu 30,24% de voturi, devansându-l pe Poroșenko, care a obținut 15,95% din sprijinul cetățenilor ucraineni. 


Conform primului sondaj, 20,4% dintre cei chestionați s-au declarat indeciși, iar 9,7% au refuzat să răspundă la întrebarea cu cine vor vota la 21 aprilie. 


Cel de-al doilea sondaj atribuie comediantului 51% din intențiile de vot, în timp ce președintelui în exercițiu, care candidează pentru al doilea mandat, doar 21%. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6221 secunde