Von der Leyen avertizează: "Tratament inechitabil aplicat statelor din Estul Europei"

131
Von der Leyen avertizează:

Articole recomandate

Noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atras atenția asupra singularizării statelor UE din estul Europei, chiar dacă brațul executiv al Uniunii, pe care politiciana germană îl va conduce în curând, a promis să pună presiune asupra statelor membre în cazul nerespectării statului de drept, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres.

"În statele central și est-europene, mulți au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptați", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit ediției de vineri a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.

Von der Leyen a mai afirmat că se va recurge la sancțiuni financiare în cazul statelor membre doar în "absolut ultimă instanță".

"Cu toții trebuie să învățăm că, deși un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect", a adăugat noul șef al executivului european.

Von der Leyen a sugerat, de asemenea, că va oferi Italiei concesii atunci când vine vorba de bugetul său foarte îndatorat. Regulile bugetare ale UE au la bază motive întemeiate, "dar există și multă flexibilitate" care poate fi folosită mai bine pentru a permite investiții care să stimuleze creșterea economică, a spus ea.

v v v

Într-un alt interviu, von der Leyen a promis o abordare dură în relația cu Rusia. Ea a declarat pentru cotidianul german Die Welt că Moscova "nu scuză slăbiciunea" și că sancțiunile ar trebui menținute. Pe de altă parte, s-a angajat să ofere Rusiei o nouă rundă de dialog.

Fostul ministru german al Apărării a fost ales la limită șef al executivului UE, la începutul acestei săptămâni, de către Parlamentul European și va preluat funcția de la Jean-Claude Juncker în data de 1 noiembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9927 secunde