Vietnameza acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată

174
Vietnameza acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată - vietnam-1555182623.jpg

Articole recomandate

Vietnameza acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată în 3 mai dintr-o închisoare din Malaezia, spune avocatul acesteia, citat de Reuters.


Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată, alături de o femeie din Indonezia, că l-a otrăvit pe Kim Jong Nam, aruncându-i în față o neurotoxină, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în februarie 2017.


Procurorii din Malaezia au renunțat la acuzațiile de crimă împotriva femeii, după ce ea a pledat vinovată pentru o altă acuzație - rănirea unei alte persoane.


Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă sentința i-a fost redusă. Femeia, care urma să fie eliberată inițial în 4 mai, va părăsi închisoarea cu o zi mai devreme, a spus avocatul acesteia, Salim Bashir.


Cealaltă femeie acuzată, Siti Aisyah, a fost eliberată în martie, după ce procurorii au renunțat și la acuzațiile împotriva ei.


Avocații celor două femei au susținut că acestea au fost doar niște pioni într-un asasinat orchestrat de serviciile secrete nord-coreene. Femeile au spus că au crezut că fac parte dintr-o farsă organizată de o televiziune și că nu știau că l-au otrăvit pe Kim Jong Nam.


Alți patru bărbați nord-coreeni au fost puși sub acuzare, însă ei au plecat din Malaezia la câteva ore după asasinat, fiind căutați în continuare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8182 secunde