Ușile Portugaliei sunt deschise turiștilor!

191
Ușile Portugaliei sunt deschise turiștilor! - 5e6aedb4a3101282065c32a3-1590166186.jpg

Articole recomandate

Ușile Portugaliei sunt deschise turiștilor, a declarat vineri ministrul de Externe, Augusto Santos Silva, una din primele țări europene care urează bun venit vizitatorilor străini, informeay[ Agerpres.


"Turiștii sunt întâmpinați cu bucurie în Portugalia", a afirmat Santos Silva pentru publiația Observador, explicând că vor fi introduse unele măsuri de verificare a sănătății la aeroporturi, dar nu va exista carantină obligatorii pentru cei care sosesc pe calea aerului.


Portugalia, care până acum a înregistrat 30.200 de cazuri și 1.289 de decese, a început să ridice gradual restricțiile instituite de la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Țara este mai puțin afectată decât vecinele sale, Spania și Italia, care ambele vor să-și redeschidă activitatea luna viitoare.


"Sistemul de sănătate al Portugaliei răspunde bine la criză, și este foarte important pentru noi să urăm bun venit turiștilor", a declarat Santos Silva.


Declarația sa vine după ce operatorul aerian britanic low-cost easyJet a anunțat reluarea unor zboruri spre Portugalia luna viitoare. Și compania aeriană portugheză TAP a reluat unele din cursele sale aeriene internaționale, spre Londra și Paris.


Până în 15 iunie, zborurile în afara UE sunt suspendate, cu excepția celor spre țările vorbitoare de portugheză, cum ar fi Brazilia.


"Vom începe gradual să atenuăm controalele la frontieră", a declarat vineri ministrul de Interne, Eduardo Cabrita.


Economia portugheză, dependentă de turism și de exporturi, este afectată de scăderea bruscă a cererii pe plan global, peste 30.000 de firme apelând la schema de sprijin a Guvernului pentru a-i plăti pe cei o jumătate de milion de angajați care nu mai lucrează.


Banca Centrală a Portugaliei a previzionat un declin al economiei între 3,7% și 5,7% în 2020, față de un avans de 2,2% în 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5795 secunde