Ungaria va bloca integrarea Ucrainei în NATO. Motivul invocat de ministrul ungar de externe

201
Ungaria va bloca integrarea Ucrainei în NATO. Motivul invocat de ministrul ungar de externe - nato-1575489821.jpg

Articole recomandate

Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.


Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o națiune stabilă, democratică și sigură. Cu cât este mai puternică și mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situația etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenția de presă MTI.


Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost "încălcate grav" în mandatul fostului președinte, iar presiunile au continuat recent "în mod ascuns, cu asistența poliției secrete ucrainene", a subliniat Szijjarto.


Ungaria a transmis clar că va renunța la blocarea admiterii Ucrainei în NATO doar dacă sunt restabilite drepturile etnicilor ungari din Transcarpatia la nivelul care era înaintea introducerii legii lingvistice ucrainene. "Nu cerem nimic suplimentar, nu cerem mai multe drepturi pentru etnicii maghiari, doar cele pe care le aveau", a insistat Szijjarto.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8666 secunde