Ungaria s-a opus unei declarații comune a membrilor NATO privind Ucraina

179
Ungaria s-a opus unei declarații comune a membrilor NATO privind Ucraina - ungaria-1572472984.jpg

Articole recomandate

Ungaria s-a opus adoptării unei declarații comune a ambasadorilor statelor membre ale NATO cu privire la Ucraina întrucât documentul nu obliga această țară să reintroducă drepturile de care fusese privată minoritatea maghiară, a anunțat, ieri, ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, în cadrul Forumului Eurasia de la Budapesta, transmite MTI. 


Szijjarto a spus că țara sa nu este pregătită să sacrifice interesele unui număr de 150.000 de etnici maghiari din vestul Ucrainei de dragul unor considerente geopolitice. 


Budapesta a prezentat mai multe propuneri de amendamente la declarația potrivit căreia Ucraina trebuie să-și respecte obligațiile față de minorități în conformitate cu dreptul internațional, iar câteva propuneri s-au bazat pe principiile Consiliului Europei și ale ONU. 


"Întrucât aceste propuneri au fost respinse, noi nu am avut altă variantă decât aceea de a vota contra declarației", a precizat șeful diplomației ungare. 


Privarea de drepturi a unei minorități ce aparține unuia dintre statele membre ale NATO ar fi meritat cel puțin să fie menționată într-un asemenea document, a subliniat Peter Szijjarto, care a adăugat că declarația trebuie să includă o clauză privind restabilirea drepturilor respective. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3278 secunde