UE va cere țărilor terțe să accepte refugiați, pentru a nu li se impune limite la vize

184
UE va cere țărilor terțe să accepte refugiați, pentru a nu li se impune limite la vize - ue-1520952296.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană pregătește legislația prin care va cere țărilor extracomunitare să accepte refugiați cărora li se refuză azilul, scrie cotidianul german Die Welt. Potrivit unor măsuri care urmează să fie anunțate astăzi, țările care refuză să primească sau să reprimească migranți urmează să se confrunte cu limitarea numărului de vize acordate diplomaților și posesorilor de pașapoarte de serviciu. Dacă acest mijloc de presiune se dovedește insuficient, se va reduce și numărul de vize pentru cetățenii obișnuiți, prin reducerea numărului de ghișee de la consulate.

Legislația în curs de redactare cere statelor membre să informeze Uniunea Europeană dacă întâmpină dificultăți la repatrierea azilanților respinși, iar Comisia Europeană va decide ce măsuri trebuie luate.

În UE au intrat, din 2015, peste un milion de refugiați, reamintește Reuters. Unele țări de tranzit din afara Uniunii și țările de origine ale migranților, care se confruntă la rândul lor cu tensiuni economice și probleme de securitate din cauza migrației, nu au fost ușor de convins să coopereze cu UE pentru a controla fenomenul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde