UE condamnă ofensiva forțelor mareșalului Haftar asupra capitalei Tripoli

297
UE condamnă ofensiva forțelor mareșalului Haftar asupra capitalei Tripoli - ue-1557857118.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a condamnat, luni, ofensiva desfășurată de forțele mareșalului Khalifa Haftar asupra capitalei libiene Tripoli, considerând-o o amenințare pentru securitatea internațională, și a chemat la o încetare imediată a focului în Libia, transmite AFP. 
"Atacul militar al LNA (Armata națională libiană) asupra Tripoli și escaladarea ostilităților care a urmat în interiorul și în jurul capitalei constituie o amenințare pentru pacea și securitatea internațională și amenință și mai mult stabilitatea Libiei", au avertizat miniștrii de Externe ai statelor UE, într-o declarație comună la finalul reuniunii de luni de la Bruxelles. 


"UE cheamă toate părțile să pună în aplicare imediat o încetare a focului și să coopereze cu Națiunile Unite pentru a asigura o încetare completă și globală a ostilităților", se spune în declarație. 


Miniștrii europeni mai avertizează că "atacurile nediscriminatorii împotriva unor zone rezidențiale dens populate pot constitui crime de război, iar cei care încalcă dreptul internațional umanitar trebuie să dea socoteală". 


Declarația comună insistă, totodată, asupra "angajamentului de respectare a embargoului privind vânzările de arme către Libia".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde