Turcia interzice emisiunile în care tinerii se cunosc și devin cupluri

204
Turcia interzice emisiunile în care tinerii se cunosc și devin cupluri - receptayyiperdogan-1493538654.jpg

Articole recomandate

Măsurile controversate se țin lanț în Turcia. Guvernul a concediat, sâmbătă, aproape 4.000 de funcționari din justiție, armată și învățământ, îngroșând rândurile zecilor de mii de angajați demiși deja după lovitura de stat eșuată din vara anului trecut. Mai surprinzătoare a fost însă decizia de a interzice emisiunile de televiziune în care tinerii se cunosc și formează cupluri.


Autoritățile spun că aceste emisiuni adună mii de plângeri anual și interzicerea lor este în interesul publicului, căci nu respectă tradițiile turce și dăunează instituției familiei. De asemenea, tot sâmbătă autoritățile turce au restricționat și accesul la enciclopedia online Wikipedia.

Partidul aflat la putere în Turcia este acuzat frecvent că duce țara în direcția unui islam conservator. Drumul Turciei spre democrație s-a oprit, cel puțin așa pare la prima vedere. Președintele Recep Erdogan a obținut puteri foarte mari, în urma unui referendum organizat săptămâna trecută. Acum are autoritatea să numească în mod direct miniștri, judecători, șefi ai serviciilor secrete, birocrați cu rang înalt și lista poate continua. Mai are de asemenea capacitatea de a emite legi prin decret.

Recep Tayyip Erdogan a reușit deja în ultimii ani să transforme o poziție în mare parte ceremonială într-o bază puternică de putere, lansând o campanie masivă de epurare a disidenților, care s-a intensificat după lovitura de stat eșuată din noaptea de 15-16 iulie 2016. Peste 47.000 de persoane au fost arestate după puciul eșuat, iar aproape 200 de jurnaliști sunt în spatele gratiilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7039 secunde