Turcia / Companiile suspectate de legături cu Fethullah Gulen, în vizorul președintelui Erdogan

110
Turcia / Companiile suspectate de legături cu Fethullah Gulen, în vizorul președintelui Erdogan - receptayyiperdogan-1470322655.jpg

Articole recomandate

Veniturile companiilor care au legături cu predicatorul Fethullah Gulen ar putea fi tăiate, a precizat, joi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Președintele turc a declarat, într-un discurs de la palatul prezidențial transmis în direct la televiziune, că rețeaua lui Gulen, acuzat că s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate de la jumătatea lunii iulie, este cea mai puterniică în domeniul companiilor. Totodată, Erdogan a amenințat că nu va avea milă în represiunea împotriva intereselor clericului autoexilat în SUA.

În același discurs, Erdogan a afirmat că guvernul este nevoit să revizuiască instituțiile statului după tentativa de puci eșuată de luna trecută ce avea drept scop să-l înlăture de la putere. Adresându-se unui grup de oameni de afaceri, Erdogan a subliniat urgența luării de măsuri pentru restructurarea forțelor armate în cursul stării de urgență ce a fost impusă după tentativa de puci.



Reuters amintește că o mică facțiune a armatei turce a întreprins o tentativă de lovitură de stat pe 15 iulie, soldată cu moartea a peste 230 de persoane și rănirea câtorva mii, acțiune ce a eșuat.

Autoritățile turce au reținut aproape 26.000 de suspecți după lovitura de stat eșuată din 15 iulie și au emis mandate de arestare pentru mai mult de jumătate dintre ei. Mandatele de arestare au fost emise pentru 13.419 dintre cei 25.917 suspecți reținuți. Nu este clar câte persoane dintre cele reținute au fost eliberate. Oficialul turc a adăugat că 74.562 de pașapoarte au fost declarate invalide, pentru a împiedica astfel părăsirea Turciei de către suspecți. Conform unui decret semnat de președintele Recep Tayyip Erdogan după tentativa de puci de luna trecută, durata maximă legală pentru care un suspect poate fi deținut înainte de a fi dat în judecată în Turcia a fost extinsă de la patru zile la 30 de zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6251 secunde