Tensiuni în Orientul Mijlociu. Beijingul invită Washingtonul și Teheranul la reținere

271
Tensiuni în Orientul Mijlociu. Beijingul invită Washingtonul și Teheranul la reținere - tensiuni-1560887558.jpg

Articole recomandate

China i-a îndemnat, ieri, pe americani și iranieni să manifeste reținere, după anunțul privind trimiterea a 1.000 de soldați americani suplimentar în Orientul Mijlociu și avertismentul Teheranului că, în curând, va depăși o limită prevăzută în acordul internațional privind programul său nuclear, informează AFP. 


"Invităm toate părțile să nu se piardă cu firea și să nu deschidă cutia Pandorei", a declarat presei ministrul de Externe chinez, Wang Yi, întrebat despre întărirea forțelor americane în Orientul Mijlociu. "SUA trebuie în special să-și schimbe practica lor de presiune maximă. Nu numai că nu permit rezolvarea problemei, ci agravează criza", a indicat el. 


Washingtonul a decis să trimită aproximativ 1.000 de militari suplimentar în Orientul Mijlociu în contextul accentuării tensiunilor cu Teheranul, a anunțat, luni, ministrul Apărării interimar, Patrick Shanahan. 


Acest anunț intervine la puțin timp după publicarea de către Ministerul Apărării SUA a noi documente care acuză Iranul de atacul asupra a două petroliere în Marea Oman, săptămâna trecută. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde