Țara în care școlile au fost închise din cauza nivelului extrem de ridicat al poluării

184
Țara în care școlile au fost închise din cauza nivelului extrem de ridicat al poluării - teh-1576416174.jpg

Articole recomandate

Autoritățile iraniene au decis duminică închiderea școlilor în capitala Teheran și în alte orașe din țară, în urma unei poluări atmosferice care a depășit pragul de risc pentru sănătate, relatează AFP.


La Teheran, un nor gros acoperă capitala de mai multe zile, care face total invizibile culmile muntelui Alborz ce străjuie capitala. Sâmbătă, norul s-a extins și peste văile aflate la peste 20 de km nord de capitală.


Decizia de închidere a școlilor în capitală a fost anunțată de viceguvernatorul provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, după poluarea care a atins un prag "nociv pentru grupurile de persoane vulnerabile". Școlile ar putea rămâne închise și luni, potrivit Agerpres.


Autoritățile au recomandat vârstnicilor, copiilor și persoanelor cu dificultăți respiratorii să rămână în casă. Practicarea activităților sportive în aer liber nu este de asemenea recomandată.


Potrivit Irna, școlile au fost închise și în provincia Alborz, limitrofă cu Teheranul, precum și în orașele Qom și Arak, din centrul Iranului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5232 secunde