SUA vor trimite ajutoare medicale Italiei

306
SUA vor trimite ajutoare medicale Italiei - sua-1585655993.jpg

Articole recomandate

Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari, a anunțat, luni, președintele Donald Trump, în cadrul conferinței de presă zilnice de la Casa Albă dedicată situației generate de epidemia Covid-19, informează AFP.

"Avem produse excedentare de care nu avem nevoie; vom trimite în Italia echipamente chirurgicale, medicale și spitalicești în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari", a adăugat președintele SUA, după ce a informat că a discutat la telefon cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

De asemenea, Donald Trump a estimat că producția de ventilatoare medicale va crește datorită ajutorului a zeci de companii americane.

"Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franța, în Spania, unde au probleme teribile, dar și în alte țări dacă va fi posibil", a susținut liderul de la Casa Albă.

Între-timp, numărul deceselor provocate de pandemia noului coronavirus în SUA a ajuns, luni seară, la 3.008, în timp ce bilanțul îmbolnăvirilor a atins 163.429 (cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial), conform datelor furnizate de Universitatea "Johns Hopkins". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6108 secunde