SUA oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru informații despre fiul preferat al lui Osama Bin Laden

216
SUA oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru informații despre fiul preferat al lui Osama Bin Laden - fiulluiosamabinladen-1551442419.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au anunțat că oferă o recompensă de un milion de dolari pentru informații despre unul dintre fiii lui Osama Bin Laden, liderul rețelei al-Qaida care a fost ucis în 2011. Hamza Bin Laden ar fi liderul unui grupări de militanți islamiști, susțin oficialii americani, citați de BBC.

Fiul lui Osama bin Lande ar fi stabilit într-o zonă din apropierea graniței dintre Afganistan și Pakistan. În ultimii ani, Hamza Bin Laden a publicat mai multe mesaje audio și video prin care își îndemna adepții să atace Statele Unite și aliații acestora occidentali, pentru a răzbuna uciderea tatălui său, relatează BBC.



În 2011, trupele speciale ale Statelor Unite l-au ucis pe Osama Bin Laden într-o locuință din Abbottabad, Pakistan. Liderul rețelei al-Qaida a fost considerat vinovat pentru atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite, soldate cu moartea a 3.000 de oameni. 


Hamza Bin Laden ar avea aproape 30 de ani și în urmă cu doi ani a fost plasat de Statele Unite pe lista teroriștilor internaționali.

Oficialii Departamentului de Stat susțin că Hamza Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, teroristul care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite pentru a comite atentatul asupra Turnurilor Gemene din New York. În scrisorile lui Osama bin Laden care au fost descoperite în ascunzătoarea sa, Hamza este descris ca fiul său preferat care îl va succede la conducerea rețelei al-Qaida. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3633 secunde