SUA: Facilitate pentru consumatorii de droguri, autorizată oficial

116
SUA: Facilitate pentru consumatorii de droguri, autorizată oficial - dddd-1582707622.jpg

Articole recomandate

Un judecător federal din Philadelphia a confirmat joi o decizie care autorizează crearea primei săli de injectare controlată a drogurilor în SUA, dar procurorul federal a anunțat deja că va face apel, potrivit Agerpres. Proiectul a fost lansat de asociația Safehouse, creată special pentru această ocazie, și beneficiază de sprijinul autorităților locale și al primarului Jim Kenney, precum și al procurorului local, Larry Krasner.

Însă procurorul federal, care este în subordinea directă a Departamentului de Justiție, s-a aliniat poziției administrației președintelui Donald Trump, care s-a opus deschiderii acestei săli, al cărei loc de implementare nu a fost încă anunțat. Comparând locul cu o 'crack house' (spațiu abandonat unde se consumă clandestin droguri), procurorul invocă o lege federală care interzice deschiderea și exploatarea oricărui loc destinat fabricării, comercializării sau consumului de droguri.

Însă într-o primă decizie, stabilită la începutul lunii octombrie, judecătorul federal Gerald McHugh a concluzionat că "scopul ultim al instalației Safehouse era de a diminua consumul de droguri, nu de a-l facilita". Marți, același magistrat a confirmat decizia și a respins un recurs al guvernului.

Mai multe alte orașe din SUA și-au exprimat interesul pentru crearea de astfel de centre, cum ar fi New York, al cărui primar, Bill de Blasio, a spus în mai 2018 că vrea crearea a patru săli, pe baza unui raport al autorităților sanitare municipale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.374 secunde