SUA avertizează: Turcia nu are undă verde pentru a intra în Siria

190
SUA avertizează: Turcia nu are undă verde pentru a intra în Siria - sua-1570690510.jpg

Articole recomandate

Senatorul republican Lindsey Graham, apropiat de președintele american Donald Trump, a avertizat, marți, Turcia că "nu are undă verde" pentru a intra în nord-estul Siriei, acest avertisment intervenind pe fondul unor mesaje contradictorii emise în ultimele zile de către autoritățile americane, informează France Presse. 


"Pentru guvernul turc: Nu aveți undă verde pentru a intra în nordul Siriei. Există o opoziție bipartită masivă în Congres, pe care trebuie să o vedeți ca pe o linie roșie care nu trebuie trecută", a transmis Ankarei senatorul conservator, într-un mesaj pe Twitter. 
"Dacă vreți să distrugeți ceea ce a mai rămas dintr-o relație fragilă, o invazie militară în Siria va servi în acest sens", a adăugat el. 
Președintele american Donald Trump a provocat o surpriză, duminică seara, când a anunțat retragerea trupelor americane din Siria. Turcia a afirmat, marți, că este pregătită să lanseze o nouă ofensivă în Siria împotriva miliției kurde Unitățile de apărare a poporului (YPG). Dar, acuzat până și de propria tabără de trădarea aliaților SUA, președintele Trump și-a schimbat, luni, discursul, afirmând că "va distruge complet economia Turciei dacă aceasta va merge prea departe". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde