Statul Islamic revendică măcelul din Sri Lanka, soldat cu 321 de morți

257
Statul Islamic revendică măcelul din Sri Lanka, soldat cu 321 de morți - 5cbed125d4ca47213723856696048095-1556020317.jpg

Articole recomandate

Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, dar nu a oferit o dovadă că ar fi fost implicat în organizarea lor, notează Reuters.

Anunțul organizației teroriste a fost făcut prin intermediul agenției afiliate, AMAQ.

O declarație a unui înalt oficial din Sri Lanka a trasat o legătură directă între atentatele ce au vizat biserici și hoteluri din Colombo și cele petrecute în moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă.

"Ancheta preliminară arată că ce s-a întâmplat în Sri Lanka duminică a fost o răzbunare pentru atacurile împotriva musulmanilor din Christchurch", a spus Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării.


Bilanțul atentatelor a crescut din nou și a ajuns la 321 de morți, cu sute de alți răniți în stare gravă. Între timp, autoritățile au decretat starea de urgență și au anunțat arestarea a 40 de suspecți.

Învinuită pentru atentate este o mișcare islamistă locală, care a vandalizat în trecut monumente budiste, dar nu a fost implicată în atacuri atât de grave. Din acest motiv, autoritățile încearcă să descopere dacă membrii grupului au primit ajutor din exterior.

În toată țara a fost decretată starea de urgență, ceea ce permite poliției și armatei să rețină și să interogheze oameni fără ordin judecătoresc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde