Specialiști israelieni caută în Dunăre rămășițe ale victimelor Holocaustului

360
Specialiști israelieni caută în Dunăre rămășițe ale victimelor Holocaustului - dunare39247200-1547552522.jpg

Articole recomandate

O echipă de specialiști israelieni va căuta în sectorul ungar al Dunării rămășițe ale victimelor Holocaustului, cu permisiunea și asistența Ungariei, astfel ca acestea să poată fi îngropate conform tradițiilor evreiești, a afirmat luni la Budapesta un oficial israelian, transmite Reuters.

Potrivit Yad Vashem, memorialul oficial israelian al Holocaustului, circa 565.000 de evrei din Ungaria au murit în Holocaust, majoritatea fiind deportați în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în perioada mai - iulie 1944, potrtivit Agerpres.

În octombrie 1944, când în Ungaria s-a instalat la putere formațiunea pro-nazistă Crucea cu săgeți, mii de evrei din Budapesta au fost asasinați pe malurile Dunării, a consemnat Yad Vashem.

Aryeh Deri, ministrul de interne al Israelului, a precizat că omologul său ungar Sandor Pinter i-a acceptat cererea de a furniza echipamente speciale experților în medicină legală ai Zaka, organizație de voluntari israeliană, care l-au însoțit în vizita în Ungaria.

Ministrul israelian menționează într-un mesaj pe rețeaua Twitter că rămășițele pământești ale celor uciși urmează să fie transportate în Israel pentru a fi înhumate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5747 secunde