Alegeri parlamentare în Spania

Socialiștii, pe prima poziție în intențiile de vot înaintea alegerilor din 10 noiembrie

214
Socialiștii, pe prima poziție în intențiile de vot înaintea alegerilor din 10 noiembrie - socialistii-1572304795.jpg

Articole recomandate

Avansul Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol în intențiile de vot ale electoratului spaniol în perspectiva alegerilor din 10 noiembrie este în scădere, făcând tot mai puțin probabil scenariul ca premierul în exercițiu Pedro Sanchez să obțină o majoritate, indică un sondaj de opinie realizat de GAD3 pentru cotidianul ABC, transmite Reuters. 


Socialiștii ar pierde cinci mandate parlamentare și, împreună cu partidul Unidas Podemos (extremă stânga), ar urma să dețină 155 dintre cele 350 de locuri în Congresul Deputaților (camera inferioară a parlamentului spaniol), având nevoie de sprijinul separatiștilor și al naționaliștilor pentru a coagula o majoritate, într-o perioadă de sporire a tensiunilor în Catalonia. 


Partidele de pe partea dreaptă a scenei politice spaniole, printre care formațiunea de extremă dreapta Vox, ar obține împreună 160 de mandate, cu 11 mai multe decât în aprilie. 


Partidul Popular (PP, de opoziție) ar urma să aibă 100 de mandate, cu 34 mai multe față de scrutinul din aprilie, iar partidul liberal Ciudadanos ar obține doar 17 locuri, cu 40 mai puține față de acum șase luni. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6859 secunde