Serviciile ruse și americane de informații își reiau cooperarea

207
Serviciile ruse și americane de informații își reiau cooperarea - serviciile-1571432454.jpg

Articole recomandate

Serviciile de informații ruse și americane își reiau progresiv cooperarea în materie de securitate cibernetică, a declarat, joi, directorul FSB, în contextul în care cele două țări se acuză reciproc de ani de zile de piraterie informatică și de spionaj cibernetic, relatează AFP. 


"Suntem pe cale să restabilim aceste relații", a declarat șeful serviciilor ruse, Aleksandr Bortnikov, citat de agenția Interfax, adăugând că "multe chestiuni sunt în studiu cu americanii privind securitatea informațiilor și securitatea cibernetică". 
Potrivit acestuia, serviciile secrete americane au furnizat recent informații Rusiei privind un plan de atac terorist care o viza. "Am avut mereu contacte de lucru, independent de situația politică între țările noastre", a adăugat el. 


Relațiile între Rusia și SUA au fost afectate de acuzații de ingerință în alegerile prezidențiale americane din 2016, cu ajutorul hackerilor și al trollilor ruși pe rețelele sociale. 


În 2018, Washington și Londra au acuzat statul rus de "activități cibernetice răuvoitoare" care vizau, potrivit lor, guverne, companii și infrastructuri cruciale în lumea întreagă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3119 secunde