Senatul a adoptat regulile de desfășurare a procesului de destituire a președintelui Trump

165
Senatul a adoptat regulile de desfășurare a procesului de destituire a președintelui Trump - senatul-1579700171.jpg

Articole recomandate

Senatorii americani au votat în favoarea regulilor propuse de liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, în legătură cu procesul de destituire a președintelui Donald Trump, transmite AFP. 


Rezoluția a fost adoptată la primele ore ale zilei de miercuri (ora coastei de est a SUA), cu 53 de voturi "pentru" și 47 de voturi "contra", care au respectat liniile celor două partide. 


Documentul stabilește regulile generale ale procesului. Regulile propuse de McConnell amână orice eventuală depoziție a martorilor până la o dată ulterioară și oferă fiecărei părți - democrații și Casa Albă - un răgaz de trei zile pentru a-și structura strategia pentru sau împotriva destituirii președintelui Trump. 


Democrații consideră propunerea drept o încercare de grăbire a procesului, de a ascunde noi probe contra lui Donald Trump și de a împiedica martorii să depună mărturie. 


Totuși, sub presiunea senatoarei republicane moderate Susan Collins, Mitch McConnell a făcut o schimbare de ultim moment a regulilor, extinzând de la două la trei zile durata alocată pledoariilor de deschidere. 


Liderul de la Casa Albă este acuzat de abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde