Rusia invită țări din NATO la "jocurile armate internaționale" din 2020

225
Rusia invită țări din NATO la

Articole recomandate

Rusia a anunțat, vineri, că invită militari din 90 de țări, printre care membri ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), să participe la "jocurile armate internaționale" pe care le va organiza vara aceasta și care includ, printre alte probe, un biatlon cu tancuri de asalt, informează AFP. 


La această ediție, care se va desfășura din 23 august până în 5 septembrie, sunt așteptați 6.000 de militari, a precizat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. 


Acest concurs presupune zeci de provocări legate de numeroase specialități militare, cum ar fi saltul cu parașuta, demontarea și remontarea de arme. Una dintre probele cele mai populare, biatlonul cu tancuri de asalt, este o cursă ce alternează cu tiruri de precizie cu tunul. 


"Pentru a face aceste dueluri și mai spectaculoase, noi am majorat dificultatea parcursurilor și criteriile de notare", a adăugat Serghei Șoigu.


Inaugurate în 2015, aceste jocuri reunesc în special țările din fosta Uniune Sovietică, foste regimuri comuniste (China, Vietnam, Angola) sau state apropiate de Rusia (Iran, India). Mai mult de 20.000 de militari din 40 de țări au participat deja la ele, potrivit Ministerului Apărării rus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5781 secunde