Rusia acuză SUA că subminează activitatea ONU

180
Rusia acuză SUA că subminează activitatea ONU - rusia-1571090651.jpg

Articole recomandate

Agențiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de țări nu-și plătesc cotizațiile, mai ales SUA, ale căror datorii depășesc un miliard de dolari, a acuzat, duminică, Ministerul de Externe al Rusiei, citat de EFE. 
"Țara cu cele mai mari restanțe la plata cotizațiilor din ultima perioadă este America. Datoria SUA la bugetul ONU a depășit un miliard de dolari", a informat ministerul rus condus de Serghei Lavrov, adăugând că este evidentă "intenția Washingtonului de a submina activitatea organizației". 


"În plus față de politica imprevizibilă și ostilă privind acordarea de vize americane membrilor delegațiilor, SUA exercită și presiuni financiare", a apreciat MAE rus, care a acuzat autoritățile nord-americane că tergiversează sau refuză în mod repetat acordarea de vize diplomaților ruși care trebuie să participe la activitățile Organizației Națiunilor Unite. 


MAE rus a evidențiat, pe de altă parte, că Moscova își respectă obligațiile și achită contribuțiile care îi revin la bugetul ONU. "Toate obligațiile financiare au fost respectate la timp și cotizațiile au fost plătite în totalitate. Moscova le cere țărilor membre ale ONU să dea dovadă de autodisciplină bugetară", se mai menționează în comunicatul MAE rus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde