Rex Tillerson avertizează Rusia asupra consecințelor dacă intervine în alegerile americane din 2018

184
Rex Tillerson avertizează Rusia  asupra consecințelor dacă intervine  în alegerile americane din 2018 - rextillersonavertizeaza-1518004198.jpg

Articole recomandate

Rusia va trebui să suporte "consecințele" dacă intervine în alegerile legislative care vor avea loc în noiembrie în SUA, a avertizat, ieri, secretarul de stat american Rex Tillerson, aflat într-un turneu diplomatic în America Latină, relatează AFP.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, Tillerson a declarat că există "numeroase modalități pentru ruși de a se implica în alegeri, numeroase instrumente pe care ei le pot utiliza".

Alegerile de la jumătatea mandatului (prezidențial) din SUA se vor desfășura în luna noiembrie a acestui an.

"Cred că este important să spunem în continuare Rusiei: Ascultați, dacă voi credeți că nu vedem ceea ce faceți, ei bine, noi vedem și trebuie să încetați. Dacă nu vă opriți, veți suporta consecințele", a spus Rex Tillerson. El a recunoscut, totuși, că în cazul în care Moscova decide să se amestece în scrutinul din SUA, este foarte dificil de a o împiedica.

Luna trecută, directorul CIA Mike Pompeo a avertizat că se așteaptă ca Rusia să încerce să se amestece în alegerile din 2018 din SUA așa cum a făcut, potrivit serviciilor de informații americane, în alegerile prezidențiale din 2016 câștigate de Donald Trump.

Rusia neagă ferm orice amestec al său în alegerile prezidențiale americane din 2016, iar președintele Donald Trump dezminte de asemenea orice legătură cu Moscova în campania electorală dinaintea acelui scrutin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4416 secunde