Prima vizită a unui președinte turc după 65 de ani. Erdogan va vizita Grecia pe 7-8 decembrie

194
Prima vizită a unui președinte turc după 65 de ani. Erdogan  va vizita Grecia pe 7-8 decembrie - vizitagreciaerdogan-1512304538.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va vizita Grecia pe 7 și 8 decembrie, unde se va întâlni cu omologul său Prokopis Pavlopoulos, potrivit unei declarații difuzate, ieri, de Ankara, informează dpa.

Vizita va fi prima a unui președinte turc în ultimii 65 de ani. Erdogan a mai efectuat o vizită în Grecia, în 2010, în calitate de premier.

Potrivit unor relatări, Erdogan s-ar putea întâlni și cu premierul Alexis Tsipras. Cei doi s-au mai întâlnit în acest an, în timpul unui summit desfășurat la Beijing.

Pe agenda discuțiilor se află criza refugiaților, migrația ilegală pe mare și relațiile dintre Turcia și Uniunea Europeană.

Relațiile dintre Turcia și Grecia au fost tensionate, pe fondul disputei nesoluționate pe tema Ciprului, divizată din 1974, când armata turcă a invadat partea sa de nord ca reacție la o lovitură de stat ce urmărea alipirea țării la Grecia.

Un alt subiect de dispută îl reprezintă cazul a opt militari turci care au fugit în Grecia și care sunt acuzați de Ankara de implicare în tentativa de puci de anul trecut. Cei opt se află în continuare în Grecia, după ce un tribunal a refuzat să-i extrădeze, exprimându-și preocuparea că, odată ajunși în Turcia, aceștia ar putea să nu beneficieze de un proces corect. Erdogan a insistat pentru extrădarea celor opt, menționează dpa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3697 secunde