Președintele Ucrainei neagă orice fel de schimb de favoruri cu Donald Trump

149
Președintele Ucrainei neagă orice fel de schimb de favoruri cu Donald Trump - presedintele-1575320969.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat din nou orice fel de favoare făcută omologului său american Donald Trump, în schimbul unui ajutor militar al Statelor Unite pentru țara sa, în pofida mărturiilor în acest sens în cazul procedurii de destituire împotriva liderului de la Casa Albă, potrivit AFP. 


"Nu am vorbit deloc cu președintele american Donald Trump în acești termeni: eu îți dau asta, tu îmi dai asta", a declarat Volodimir Zelenski, într-un interviu publicat, ieri, în săptămânalul german Der Spiegel și în ziarele Time, Le Monde și Gazeta Wyborcza. 


El a adăugat: "Nu înțeleg deloc acuzațiile de șantaj în acest sens în cadrul procedurii de destituire în SUA și nu vreau să dau impresia că noi am fi niște cerșetori în Ucraina". 


Scandalul s-a declanșat în urma unei conversații telefonice din 25 iulie, în cursul căreia miliardarul republican este suspectat că ar fi șantajat Kievul, condiționând reluarea ajutorului militar american de lansarea unei anchete în Ucraina asupra fostului vicepreședinte american Joe Biden și a fiului său, acesta din urmă activând pentru un grup din domeniul gazelor ucrainean. 
Ambasadorul SUA pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland, a afirmat fără ocolișuri că a existat un astfel de "schimb de favoruri" și aceasta conform "dorințelor președintelui". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0742 secunde