Președintele Mexicului nu mai vrea ajutor militar din partea SUA

341
Președintele Mexicului nu mai vrea ajutor militar din partea SUA - presedintele-1557326682.jpg

Articole recomandate

Mexicul nu mai vrea asistența Statelor Unite în materie de securitate, a afirmat, marți, președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care speră în schimb la investiții economice în țara sa și în America Centrală, relatează AFP. 


Lansată în 2008, Inițiativa Merida vizează combaterea traficului de droguri cu ajutorul unor echipamente militare americane, a unui sprijin tehnic și a instruirii forțelor de ordine din Mexic și din alte țări din America Latină. În cadrul acestui plan, respectivele țări au primit peste trei miliarde de dolari în această perioadă. 


"Vrem ca Inițiativa Merida să fie total reorientată, deoarece nu a funcționat. Nu mai vrem cooperare în jurul utilizării forței. Vrem în schimb o cooperare în privința dezvoltării economice", a spus Lopez Obrador în conferința sa de presă zilnică din Palatul Național. 


O astfel de investiție ar ajuta nu numai lupta împotriva traficului de droguri, dar și combaterea fluxului de migranți, mai spune președintele de stânga, "anti-sistem", care și-a preluat funcția la 1 decembrie anul trecut. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.402 secunde