Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat

185
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat - giuseppeconte-1566315570.jpg

Articole recomandate

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, și-a prezentat marți demisia, înaintea unei moțiuni de cenzură generate de disensiunile din coaliția guvernamentală, relatează site-ul agenției ANSA.


"Dragă Matteo Salvini, ar fi trebuit să retragi miniștrii din Guvern. Eu aș fi fost avocatul poporului, dar din cauza acestei acțiuni Guvernul acesta se încheie aici, voi merge la președintele țării pentru a-i oferi demisia mea din funcția de prim-ministru", a declarat Giuseppe Conte în Parlament înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură inițiate de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta).


Demisia lui Conte îi va permite președintelui Sergio Mattarella să declanșeze consultări cu partidele politice, pentru a stabili dacă pentru formarea unui nou guvern este posibilă alcătuirea unei noi majorități parlamentare sau sunt necesare alegeri anticipate.


Liderul Ligii, vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini, a cerut alegeri anticipate, cu trei ani și jumătate înainte de termen, fiind încrezător că popularitatea în creștere indicată de sondajele de opinie îi va permite să rămână la putere și să trimită M5S în opoziție.


Pe de altă parte, surse politice au declarat marți agenției Reuters că Partidul Democrat, aflat acum în opoziție, a avut un dialog inițial bun cu M5S, alături de care ar putea forma o nouă coaliție guvernamentală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7715 secunde