Polonia: A fost promulgată legea privind Holocaustul

183
Polonia: A fost promulgată legea privind Holocaustul - poloniaholocaust-1518004240.jpg

Articole recomandate

Statele Unite și-au exprimat, ieri, "dezamăgirea" după promulgarea, de către președintele polonez Andrzej Duda, a unei legi controversate privind Holocaustul, care afectează libertatea de exprimare și cercetarea academică, transmite AFP.

Legea impune amenzi și pedepse cu închisoarea de până la trei ani, inclusiv în cazul cetățenilor străini, pentru formularea sintagmei "tabere poloneze ale morții" și pentru sugerarea "în mod public și împotriva realității" a faptului că națiunea și statul poloneze au fost complice la crimele comise de Germania nazistă.

Guvernul de la Varșovia, condus de Partidul Lege și Justiție (centru-dreapta), afirmă că noul act normativ este necesar pentru a proteja reputația polonezilor ca victime ale agresiunii naziste.

Șeful statului polonez a promulgat marți legea, dar în același timp a solicitat Tribunalului Constituțional să verifice conformitatea acestui text cu legea fundamentală poloneză.

Și responsabilii israelieni sunt nemulțumiți, în special, de o prevedere pe care o consideră o încercare de a nega participarea anumitor polonezi la exterminarea evreilor, sau chiar de posibilitatea urmăririi în justiție a supraviețuitorilor Shoah care ar evoca astfel de cazuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6958 secunde