Piața "Boris Nemțov", în fața ambasadei Rusiei în SUA

137
Piața

Articole recomandate

O porțiune de bulevard din dreptul ambasadei Rusiei la Washington va deveni "Boris Nemtsov Plaza" (Piața "Boris Nemțov"), după numele opozantului rus asasinat în 2015, la Moscova, potrivit unei rezoluții votate de Consiliul municipal al capitalei federale americane.

Rezoluția, aprobată în unanimitate de 13 consilieri (11 democrați și doi independenți), a fost adoptată "în urgență", nefiind însă definitivă. Congresul, care are tutelă asupra Districtului Columbia, se poate opune acestei decizii.

O ceremonie oficială și montarea unei plăci în piață sunt totuși programate pentru 27 februarie, cu prilejul celei de-a treia comemorări a opozantului asasinat, conform oficialilor municipalității, citați de presă.

Ambasada rusă este situată pe bulevardul Wisconsin, o mare arteră din nord-vestul capitalei SUA.

Cu această decizie, "transmitem un mesaj clar lui Vladimir Putin și prietenilor săi că poporul american este alături de rușii care cu curaj încearcă să construiască un viitor liber și democratic pentru țara lor", a declarat senatorul republican de Florida, Marco Rubio, care a sprijinit propunerea consiliului.

Relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt tensionate, în timp ce un procuror special investighează, din mai 2017, o presupusă ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 și pentru a determina dacă a existat o înțelegere secretă între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde