Peste 150 de preoți catolici, suspendați pe fondul abuzurilor sexuale asupra copiilor

236
Peste 150 de preoți catolici, suspendați pe fondul abuzurilor sexuale asupra copiilor - peste150depreoti-1550107830.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 152 de preoți catolici din Mexic au fost suspendați în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri împotriva minorilor, a anunțat Arhiepiscopul de Monterrey, Rogelio Cabrera, determinându-l pe un avocat al unor presupuse victime ale abuzurilor să pună sub semnul întrebării sinceritatea Bisericii Catolice, scrie Agerpres.ro.


"Unii preoți delincvenți sunt în închisoare, alții au fost suspendați din posturile lor. În ultimii nouă ani, 152 de preoți au fost retrași din funcție", a declarat monseniorul Cabrera.


Anunțul Bisericii mexicane survine în contextul unor ample scandaluri referitoare la abuzurile sexuale din cadrul Bisericii Catolice în lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii (SUA), Chile, Australia și Germania. Mexicul este - după Brazilia - cea de-a doua țară din lume din punct de vedere al populației de religie catolică.


La sfârșitul lunii februarie, Papa Francisc îi va primi pe episcopi la Vatican pentru a discuta despre dezvăluirile din întreaga lume referitoare la abuzurile cu caracter sexual din cadrul Bisericii, care au dus la o erodare serioasă a credibilității instituției.

Martin Faz Mora, un avocat ce reprezintă 19 presupuse victime ale abuzurilor care ar fi fost comise de către un preot din statul mexican San Luis Potosi (centru), s-a declarat sceptic în legătură cu anunțul Bisericii.


"Este un personaj iresponsabil, deoarece victimele încă așteaptă să fie despăgubite. În niciun caz Biserica nu a abordat problema despăgubirii victimelor", a declarat Faz luni pentru Reuters.


Preotul Eduardo Cordova este primul care a fost inculpat pentru abuzuri împotriva copiilor într-o țară catolică conservatoare cum este Mexicul.

Papa Francisc a promis în mod repetat toleranță zero față de preoții care au comis abuzuri împotriva copiilor, dar criticii cer mai mult.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4917 secunde