Parlamentul britanic a validat definitiv acordul privind Brexit-ul

170
Parlamentul britanic a validat definitiv acordul privind Brexit-ul - parlamentul-1579828917.jpg

Articole recomandate

După mai mult de trei ani de dezbateri intense, Parlamentul britanic a adoptat definitiv, miercuri, acordul privind Brexit-ul, deschizând astfel calea pentru ieșirea istorică a Regatului Unit din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii ianuarie, relatează AFP. 
Acordul, care reglează modalitățile de ieșire din UE și care a fost negociat de premierul conservator Boris Johnson cu Bruxellesul, mai trebuie promulgat de Regina Elisabeta a II-a, pentru a deveni lege. 


Camera Comunelor, unde premierul dispune de o majoritate zdrobitoare după alegerile legislative din decembrie, și-a dat deja acordul la începutul lunii ianuarie pentru proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din UE, prevăzută la 31 ianuarie, ora 23.00 (ora Londrei și GMT). 


Textul a fost apoi trimis în Camera Lorzilor, non-aleasă, care a adoptat cinci amendamente, tot atâtea lovituri pentru guvern, în special în privința drepturilor cetățenilor europeni care au reședința în Marea Britanie sau ale copiilor refugiați neînsoțiți. 


După adoptarea sa definitivă în Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat de Parlamentul European, probabil la 29 ianuarie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1163 secunde