Opoziția din Turcia îl acuză pe Erdogan că blochează o anchetă completă a puciului din vara anului trecut

130
Opoziția din Turcia îl acuză pe Erdogan că blochează o anchetă completă a puciului din vara anului trecut - bulenttezcan-1500210928.jpg

Articole recomandate

Principala formațiune de opoziție din Turcia acuză Guvernul de la Ankara că blochează o anchetă completă cu privire la tentativa de lovitură de stat de anul trecut.

Bulent Tezcan, un purtător de cuvânt al Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), a acuzat Guvernul că se folosește de marcarea unui an de la puciul eșuat de la 15 iulie 2016 pentru a "scrie o istorie fabricată".

Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în Statele Unite, de organizarea tentativei de lovitură de stat. Predicatorul respinge aceste acuzații. Anchetele cu privire la modul în care rețeaua lui Gulen ar fi infiltrat instituții ale statului au fost obstrucționate pentru a ascunde "partea politică" a puciului eșuat și a proteja actualul Guvern, a declarat Tezcan.

"Faptele trebuie să iasă la suprafață pentru memoria sacră a celor 250 de martiri", a declarat Tezcan, referindu-se la persoanele care au fost ucise în timpul puciului eșuat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0192 secunde