Opoziția a câștigat alegerile la Istanbul. Candidatul lui Erdogan și-a recunoscut înfrângerea

177
Opoziția a câștigat alegerile la Istanbul. Candidatul lui Erdogan și-a recunoscut înfrângerea - 0696620105-1561332886.jpg

Articole recomandate

Ekrem Imamoglu, candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziție) a obținut 53,6% din voturi la alegerile municipale desfășurate duminică la Istanbul, iar fostul premier Binali Yildirim, susținut de președintele Recep Tayyip Erdogan, 45,4%, relatează Reuters, citat de Agerpres.
 
Rezultatele preliminare au fost publicate după numărarea a 94,5% din voturi, potrivit CNN Turk.


La scurt timp după anunț, Yildirim și-a recunoscut înfrângerea, transmite DPA.


Alegerile pentru primăria metropolei turce s-au repetat după ce formațiunea de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), a contestat victoria lui Imamoglu la scrutinul din 31 martie, care a fost în cele din urmă anulat de autoritatea electorală.


 
În martie, candidatul CHP câștigase cu un avans mult mai mic în fața lui Yildirim. Imamoglu a fost primar timp de 18 zile, înaintea anulării rezultatelor.


Reuters reamintește că AKP și predecesorii acestuia au deținut primăria Istanbulului timp de 25 de ani, iar înfrângerea este apreciată ca o lovitură pentru președintele Erdogan, și el fost primar al orașului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7056 secunde