O fetiță are nevoie de un tip de sânge extrem de rar. Sunt căutați donatori în toată lumea

236
O fetiță are nevoie de un tip de sânge extrem de rar. Sunt căutați donatori în toată lumea - ptgwmczoyxnopte4ndhlndi3nmexmgy0-1544105771.jpg

Articole recomandate

Banca de sânge Oneblood din Florida a obținut un răspuns extraordinar la campania sa mondială pentru a obține sânge de la descendenți pakistanezi, iranieni sau hinduși, lipsit de antigenul Indian Bl pentru a o ajuta pe Zainab Mughal, o fetiță de 2 ani din sudul Floridei care suferă de cancer, relatează Agerpres.


Potrivit Oneblood, sângele trebuie să fie de tipul ''A'' sau ''O'', iar donatorii să fie descendenții "100%" din tată sau mamă de aceste naționalități (pakistanezi, iranieni sau hinduși), preferabil stabiliți în SUA al căror sânge să nu aibă respectivul antigen menționat.


După difuzarea anunțului pe rețelele de socializare și în mediile locale, organizația a primit peste 8.000 de apeluri trimise de la persoane din țară și din afara țării, potrivit vicepreședintei organizației, Susan Forbes.

Antigenul este o substanță străină organismului, susceptibilă să declanșeze o reacție imunitară provocând formarea de anticorpi. Prezența sa induce o reacție de respingere, stimulează producerea de imunoglobuline sau anticorpi pentru a lupta împotriva alergenilor.

Potrivit Friedei Bright, de la OneBlood, fetița are nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui tratamentului de chimioterapie necesar pentru a putea anihila neuroblastomul - un cancer care atacă celulele nervoase.

Sângele lui Zainab este lipsit de antigenul Indian B, de aceea organismul său va respinge transfuziile cu sânge care conțin acest antigen. "Am căutat în întreaga lume persoane care pot dona sânge pentru această fetiță", a declarat Bright.


sursa text si foto: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7566 secunde