O dronă americană a fost doborâtă cu o rachetă în Yemen

229
O dronă americană a fost doborâtă cu o rachetă în Yemen - mq9-1566401122.jpg

Articole recomandate

O dronă americană de tip MQ-9 a fost doborâtă deasupra Yemenului de o rachetă sol-aer, informează CNN, citând un oficial militar.


Statele Unite cred că racheta a fost oferită rebelilor Houthi de către Iran, a spus oficialul, care a adăugat că nu se știe deocamdată dacă drona era operată de armata SUA sau de o agenție.


Oficialul a spus că administrația Trump va solicita Iranului explicații pentru incident.


Rebelii Houthi susțin că sistemul său de apărare aerian a doborât drona la sud de capitala Sanaa. Un purtător de cuvânt al rebelilor a spus că racheta a fost "dezvoltată la nivel local" și va fi dezvăluită într-o conferință de presă.


O altă dronă a armatei SUA a fost doborâtă de Iran în iunie, iar acest incident aproape a dus la o lovitură militară, președintele Donald Trump anulând atacul cu câteva minute înainte să aibă loc. SUA au suținut atunci că drona se afla în spațiul aerian internațional de deasupra Strâmtorii Hormuz, în timp ce Iranul spune că se afla în spațiul său aerian.


Tensiunile dintre Washington și Teheran au fost la cote ridicate pentru că administrația Trump a luat o poziție dură împotriva vechiului adversar al SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8187 secunde