Președintele Parlamentului European, David Sassoli:

"Nu există progrese în convorbirile privind un Brexit ordonat"

140

Articole recomandate

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat, marți, după o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, că nu există progrese în convorbirile privind o ieșire ordonată a Marii Britanii din UE, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


David Sassoli a spus că Boris Johnson i-a dat răspunsuri vagi la întrebările sale privind păstrarea unei frontiere deschise între Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit. 
"Noi (n.r. - Parlamentul European) nu vom aproba un acord care subminează Acordul din Vinerea Mare și procesul de pace pe insula Irlanda sau compromite integritatea pieței noastre unice", a precizat Sassoli, într-un comunicat. 
"Există două alternative la un acord în această conjunctură: o amânare sau un «no deal»", a adăugat el. 
David Sassoli a mai spus că Boris Johnson și-a reiterat, la întâlnirea lor, poziția sa cunoscută, respectiv că nu va solicita UE amânarea datei Brexitului după 31 octombrie. 


XXX 
Premierul britanic Boris Johnson se confruntă cu o nouă rebeliune în interiorul cabinetului său, în contextul în care mai mulți miniștri sunt pe cale să demisioneze pentru că acesta direcționează țara către un Brexit fără acord, dezvăluie publicația The Times, citată de Reuters. 
Secretarul pentru cultură, Nicky Morgan, ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Julian Smith, secretarul pentru justiție, Robert Buckland, ministrul sănătății, Matt Hancock, și procurorul general Geoffrey Cox figurează pe o listă cu posibili demisionari. 
Un ministru al guvernului de la Londra, citat sub rezerva anonimatului de The Times, a declarat că un număr foarte mare de parlamentari conservatori ar putea demisiona în cazul unui Brexit fără acord. 
Potrivit The Times, miniștrii l-au avertizat pe Johnson într-o ședință de guvern asupra riscului grav de revenire a guvernării directe a Londrei în Irlanda de Nord, exprimându-și totodată îngrijorarea cu privire la Dominic Cummings, consilierul principal al premierului. 
"Cabinetul va defini strategia, nu funcționari care nu au fost aleși. Dacă este însă o încercare de a face un astfel de lucru, atunci aceasta nu va reuși", a afirmat un alt ministru, citat de publicație. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3242 secunde