Noi epurări în Turcia: 144 de persoane din sistemul judiciar sunt bănuite de legături cu rețeaua clericului Fethullah Gulen

Vineri, 22 Martie 2019, 15:57
138
Epurările continuă în Turcia, țară în care autoritățile au reținut 144 de persoane din sistemul judiciar, fiind suspectate de legături cu clericul musulman Fetullah Gulen.


Ankara a anunțat vineri că a arestat 144 de membri ai sistemului judiciar fiind suspectați de legături cu rețeaua clericului musulman Fethullah Gulen, considerată responsabilă pentru lovitura de stat eșuată din anul 2016, urmată de violențe și arestări, relatează agenția de presă Reuters.

Autoritățile turce susțin că membrii rețelei clericului Gulen nu sunt infiltrați doar în instituțiile militare și de stat, ci și în sistemul judiciar din Turcia.

În urma loviturii de stat, mii de procurori și judecători și-au pierdut funcțiile în ultimii trei ani.

Între persoanele arestate ficurează 108 avocați și opt judecători și procurori care au fost demiși din funcție, au transmis procurorii care se ocupă de caz.

Arestările au fost făcute în urma unei operațiuni care s-a desfășurat în 37 de provincii din Turcia.Pagina a fost generata in 0.127 secunde