Nicolas Maduro denunță "violarea" ambasadei Venezuelei în SUA

218
Nicolas Maduro denunță

Articole recomandate

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a denunțat, miercuri, "violarea" ambasadei la Washington, după notificarea de evacuare dată, luni, de poliția americană militanților pro-Maduro care se află în incinta ambasadei, relatează AFP. 
"Incinta ambasadei a fost violată", a declarat Maduro într-o alocuțiune televizată. Președintele american Donald Trump "este responsabil, în baza dreptului internațional, de această încălcare gravă, nu numai legal, ci și moral", a adăugat el. 


"Niciun judecător din Statele Unite nu poate ordona expulzarea lor", a declarat Nicolas Maduro. "Este nebunie curată, de aceea o denunț în fața lumii. Trebuie să respecte imunitatea și spațiul teritorial al ambasadei Venezuelei", a subliniat el, dând asigurări că va aduce această chestiune în fața instanțelor internaționale. 


De o lună, un grup de militanți americani, dintre care au mai rămas patru, se află în clădirea situată în cunoscutul cartier Georgetown cu acordul guvernului de la Caracas. 


Luni, poliția americană a intrat în ambasadă pentru a-i notifica pe militanți că se află în mod ilegal în sediul ambasadei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5847 secunde