Niciun acord la primul summit Merkel - Putin din ultimii patru ani

219
Niciun acord la primul summit Merkel - Putin din ultimii patru ani - niciun-1534678802.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin nu au făcut niciun progres clar pe temele conflictelor din Siria și Ucraina, relațiilor cu Iranul și conductei de gaz Nord Stream 2, discutate sâmbătă noaptea, transmite Reuters. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadru bilateral oficial pentru prima oară după anexarea Crimeei de către Rusia. Ei au făcut declarații ziariștilor doar înainte de întrevedere, fără a accepta și întrebări din partea acestora. 


După convorbiri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peksov, a declarat că nu s-a ajuns la niciun acord în urma dialogului de la castelul Meseberg, la nord de Berlin. El a precizat că atât Merkel, cât și Putin consideră proiectul Nord Stream 2 pur comercial, în ciuda contestării de către Statele Unite și Ucraina a acestei rute alternative de transport pentru gazele rusești. 


"De aceea, este necesar să se ia măsuri împotriva posibilelor atacuri neconcurențiale și ilegale din partea unor terțe țări, pentru încheierea în cele din urmă a acestui proiect", a spus Peskov, fără a preciza despre ce măsuri este vorba. 


El a susținut că nu s-au discutat sâmbătă eventualele sancțiuni americane împotriva firmelor participante la construcția noii magistrale de transport a gazelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5279 secunde