Montrealul renunță la trotinetele electrice gratuite

275
Montrealul renunță la trotinetele electrice gratuite - dddd-1582639586.jpg

Articole recomandate

Orașul Montreal a anunțat că pune punct în acest an circulației trotinetelor electrice utilizate în sistem gratuit din cauza lipsei de respect a utilizatorilor față de reglementări, informează Agerpres. ''Doar 20% dintre trotinete au fost staționate'' în spații dedicate, a constatat conducerea orașului, evocând într-un comunicat de presă provocări pentru ''siguranță'', o ''tulburare'' și o conviețuire ''uneori dificilă cu pietonii''.

"Montrealul nu vrea să se transforme într-o poliție a trotinetelor", a subliniat Eric Alan Caldwell, responsabil cu mobilitatea în cadrul primăriei, indicând "o rată a criminalității de 80%" în ceea ce privește respectarea reglementărilor. ''Operatorii nu și-au asumat responsabilitatea pentru respectarea reglementărilor'', a subliniat el, în comitetul executiv, dând asigurări că ''în 2020 nu vor mai exista trotinete pe străzile din Montreal''.

Au fost înregistrate în total 110 infracțiuni asociate trotinetelor și bicicletelor staționate neregulamentar și 333 de infracțiuni pentru nerespectarea codului de siguranță rutieră, în principal cu privire la purtarea căștilor de protecție. În niciun accident mortal sau grav nu au fost implicate trotinete electrice utilizate gratuit.

În numeroase orașe din lume, apariția acestor noi mijloace de deplasare silențioase a fost percepută rapid ca o amenințare de către pietoni, iar autoritățile au început să reglementeze utilizarea lor. În noiembrie, Singapore a decretat interzicerea trotinetelor electrice pe trotuare, măsură adoptată la scurt timp de Germania și Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Sport : Lucian Bute, testat ANTIDOPING
Pagina a fost generata in 0.6409 secunde