Mai multe ştiri online:

Marș împotriva represiunii statului, la Moscova

Ştire online publicată Luni, 08 Mai 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Mai multe sute de persoane au ieșit, sâmbătă, pe străzile Moscovei pentru a marca cinci ani de la protestele de masă din capitala Rusiei și pentru a cere terminarea a ceea ce ei au numit represiune guvernamentală și despotism, transmite DPA.

Ministerul rus de Interne a precizat că 1.000 de oameni au luat parte la marș, în timp ce observatori independenți au indicat cifra de 3.000 de demonstranți.

Nu au existat ciocniri de-a lungul traseului permis al marșului, a transmis, sâmbătă, agenția de știri Interfax.

Organizația pentru drepturile omului OVD-Info a relatat că cel puțin șapte persoane au fost arestate în piața Bolotnaya din centrul Moscovei, care nu a fost autorizată pentru demonstrații de către autorități.

Proteste de masă în același loc, desfășurate pe 6 mai 2012, cu o zi înainte de inaugurarea celui de-al treilea mandat prezidențial al lui Vladimir Putin, și înăbușite violent, s-au soldat cu 400 de arestări. Unii dintre cei arestați au primit pedepse lungi de închisoare.

Zeci de mii de oameni au demonstrat în ultimele săptămâni împotriva corupției în mai multe orașe din Rusia, peste 1.000 de protestatari fiind reținuți doar la Moscova.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.725 secunde