Dacă negocierile privind Brexit-ul eșuează

Marea Britanie va adopta o poziție agresivă față de Uniunea Europeană

181
Marea Britanie va adopta o poziție agresivă față de Uniunea Europeană - marea-1570563159.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie va adopta o poziție agresivă față de Uniunea Europeană dacă negocierile privind Brexit-ul vor eșua, amenințând să suspende cooperarea în domeniul securității pentru a convinge blocul comunitar să nu permită nicio altă amânare, a declarat o sursă britanică pentru revista Spectator, preluată de Reuters. 


Cu doar 23 de zile până la data programată pentru ieșirea Regatului Unit din UE, viitorul Brexit-ului este marcat de o incertitudine profundă, iar atât Londra, cât și Bruxellesul se poziționează astfel încât să evite să fie arătate cu degetul în cazul unei amânări sau al unui Brexit fără acord. 


Liderii UE au reacționat cu reticență la ultimele propuneri ale premierului britanic Boris Johnson de a depăși impasul și, chiar dacă negocierile sunt încă în desfășurare, mulți diplomați spun că șansele unui acord rapid până la 31 octombrie sunt mici. 
"Negocierile se vor încheia probabil în această săptămână", a spus sursa anonimă din Downing Street, citată de revista Spectator, informează Agerpres. "Guvernul nu va negocia mai departe, așa că orice întârziere ar fi fără rost. Fie ieșim fără un acord la 31 octombrie, fie vor exista alegeri și apoi vom ieși fără un acord", a adăugat sursa. 


Sursa a mai transmis clar că întreaga cooperare în domeniul apărării și securității va fi afectată dacă UE va încerca să mențină Marea Britanie în blocul comunitar. Potrivit sursei, statele din UE care se vor opune unei amânări vor avea parte de o cooperare bună cu Londra. 


Amber Rudd, fost ministru al Muncii și pensiilor care și-a părăsit postul și Partidul Conservator luna trecută, din cauza strategiei lui Boris Johnson privind Brexit-ul, a declarat la radio BBC că sursa pare să fie principalul consilier al premierului, Dominic Cummings. 


"Sună furios și disperat", a spus ea. "Din moment ce afirmațiile nu au fost negate de Downing Street 10, nu putem decât să presupunem că vin de la centru, de la consilierul premierului. Arată că nu pare să existe de fapt niciun plan", a adăugat ea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4934 secunde