Marea Britanie, sub ape! Alerte de inundații, persoane evacuate

275
Marea Britanie, sub ape! Alerte de inundații, persoane evacuate - inundatiitamisauk201413358100-1573219404.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Marea Britanie au emis vineri peste 100 de alerte de inundații, numeroși locuitori din anumite zone din nordul Angliei fiind salvați sau nevoiți să-și evacueze casele, după ce cantitatea de precipitații căzută în 24 de ore a depășit totalul precipitațiilor înregistrate în mod normal într-o lună, relatează Reuters și Press Association.

Zeci au persoane au rămas blocate într-un centru comercial din orașul Sheffield în noaptea de joi spre vineri și alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere de pompieri cu ajutorul bărcilor gonflabile.

Cea mai mare îngrijorare se referă la casele aflate în cinci zone din jurul râului Don, lângă orașul Doncaster, unde autoritățile au avertizat că ploile torențiale au provocat inundații grave, iar nivelul apelor a atins niveluri record, punând în pericol viața locuitorilor.

"Locuitorii din aceste zone sunt sfătuiți să-și părăsească casele", se arată într-un comunicat al autorităților din Doncaster. "Sfătuim oamenii să caute adăpost la familie și prieteni. Au fost deschise și centre de primire", se precizează în comunicat.

Deși cea mai mare parte a inundațiilor au afectat centrul și nordul Angliei, Agenția pentru Mediu a emis peste 100 de alerte de inundații pentru întreg teritoriul țării.

Ploaia torențială a produs perturbări pe liniile de transport. Unii operatori feroviari au emis avertismente de călătorie în zone din jurul Sheffield și alte localități afectate, în timp ce multe drumuri au fost, de asemenea, închise.

"Este teribil să vezi inundațiile devastatoare din nordul Angliei", a scris premierul Boris Johnson pe Twitter. "Mulțumesc echipelor de urgență și voluntarilor care ajută familiile în aceste momente dificile", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.244 secunde