Manifestații la Tbilisi. Vladimir Putin interzice zborurile spre Georgia

294
Manifestații la Tbilisi. Vladimir Putin interzice zborurile spre Georgia - manifestatii-1561323818.jpg

Articole recomandate

Vladimir Putin a interzis, vineri, companiilor aeriene rusești să zboare spre Georgia, unde mii de persoane au manifestat pentru a doua seară consecutiv împotriva puterii considerate proruse, la o zi după violențe izbucnite în urma intervenției unui deputat rus în legislativul acestei foste republici sovietice din Caucaz, relatează AFP. 


"Cu începere de la 8 iulie 2019, companiile aeriene rusești au temporar interdicția de a efectua zboruri de pe teritoriul Federației Ruse spre teritoriul Georgiei", potrivit unui document publicat pe site-ul Kremlinului. 


Vineri, la Tbilisi, cel puțin 15.000 de persoane au răspuns la apelul opoziției și s-au adunat în fața parlamentului Georgiei. Unii participanți au venit purtând bandaj pe un ochi în sprijinul manifestanților răniți în ciocnirile cu poliția. Majoritatea protestatarilor au cerut să se pună capăt influenței oligarhului Bidzina Ivanișvili, fondatorul partidului la putere Visul Georgian și frecvent prezentat ca omul forte al țării. 


Această țară mică din Caucazul de Sud, aliată a SUA, s-a confruntat cu Moscova într-un scurt conflict de cinci zile în august 2008. Georgia a întrerupt legăturile diplomatice cu Rusia după ce Moscova a recunoscut în același august fierbinte din 2008 independența celor două regiuni separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia, unde Rusia dispune în prezent de baze militare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde