Liderii G7 l-au mandatat pe Emmanuel Macron să transmită un mesaj Iranului

164
Liderii G7 l-au mandatat pe Emmanuel Macron să transmită un mesaj Iranului - 880x495cmsv2dfd8ae167d4053dea291-1566731135.jpg

Articole recomandate

Liderii statelor din G7, reuniți la Biarritz (sud-vestul Franței), l-au mandatat pe președintele francez Emmanuel Macron să poarte consultări și ulterior să transmită un mesaj Iranului, a anunțat o sursă a președinției franceze, citată duminică de AFP și Reuters.


Prioritățile rămân împiedicarea dotării Teheranului cu arme nucleare și detensionarea situației din regiunea Golfului Persic.

''Ca președinte în exercițiu al G7, președintele Macron a fost mandatat să discute și să trimită un mesaj autorităților iraniene pe baza schimburilor de opinii pe care le-am avut seara trecută'', a spus un oficial francez, fără a oferi alte detalii.

Liderii europeni fac eforturi să limiteze efectele diferendului dintre Washington și Teheran după ce președintele american Donald Trump și-a retras țara din acordul internațional privind programul nuclear iranian, document semnat în 2015.

Iranul a răspuns cu o serie de măsuri, printre care retragerea din unele angajamente ce vizau limitarea activității sale nucleare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2927 secunde