Kievul speră că Slovacia va contribui la detensionarea situației în estul Ucrainei

150
Kievul speră că Slovacia va contribui la detensionarea situației în estul Ucrainei - kievul-1568754851.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat, luni, speranța că Slovacia, țară care asigură anul acesta președinția prin rotație a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), va promova încetarea focului în Donbas și retragerea forțelor "de ocupație" din estul Ucrainei, potrivit agenției EFE. 


"Nutrim multă speranță că președinția slovacă a OSCE va contribui la un progres considerabil cu privire la această problemă importantă pentru țara noastră: încetarea focului deplin și definitiv, separarea definitivă a forțelor în mod verificabil de către OSCE", a afirmat Zelenski, într-o conferință de presă comună cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova. 


El a adăugat că Ucraina va continua să pledeze în fața OSCE pentru necesitatea "unei retrageri totale a forțelor de ocupație din Ucraina și a unui control ucrainean asupra teritoriilor ocupate temporar". 


Slovacia a preluat președinția anuală a OSCE, cu provocarea de a rezolva conflictul din estul Ucrainei, unde separatiștii proruși se confruntă cu trupele guvernului de la Kiev după autoproclamarea republicilor "independente" Lugansk și Donețk, la frontiera cu Rusia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3144 secunde