Alegeri în Ucraina

Kievul a înființat 101 secții de votare în străinătate pentru scrutinul prezidențial

187
Kievul a înființat 101 secții de votare în străinătate pentru scrutinul prezidențial - kievul-1553646196.jpg

Articole recomandate

Ucraina a înființat un număr total de 101 secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale programate să aibă loc la 31 martie, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Kiev, citată de agenția de presă Xinhua. Un total de 420.342 de buletine de vot au fost trimise la secțiile de votare din afara Ucrainei, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei electorale ucrainene. 
Ucraina, care are aproximativ 29,8 milioane de alegători cu drept de vot, a tipărit peste 30,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale. 
În ziua alegerilor, ucrainenii sunt convocați să voteze la 29.800 de secții de vot în 199 districte electorale de pe teritoriul țării aflat sub controlul autorităților de la Kiev, exceptând o parte din regiunile Lugansk și Donețk, controlate de către separatiștii proruși. 
La solicitarea Ministerului de Externe ucrainean, Comisia electorală de la Kiev a închis toate secțiile de votare în Rusia. 
Potrivit diverselor sondaje de opinie, președintele în exercițiu Petro Poroșenko, politiciana de opoziție Iulia Timoșenko, fost premier, și actorul Volodimir Zelenski sunt considerați primii trei favoriți printre cei 39 de candidați înscriși în cursa prezidențială din Ucraina. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4264 secunde