Japonia va cumpăra o insulă pentru antrenamentele militarilor americani

Luni, 02 Decembrie 2019
325
Japonia a anunțat, ieri, că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la prețul de 132 de milioane de euro, pentru a instala un centru de antrenament pentru armata americană, relatează AFP. 


Tokio și Washington au căzut de acord, în 2011, pentru a muta acest centru de formare de piloți pentru avioane de vânătoare americane în insula Mageshima, situată la circa 30 de kilometri de marea insulă sudică Kyushu. 


Vineri, a fost încheiat un acord pentru achiziționarea insulei Mageshima, "după discuții între Ministerul Apărării și dezvoltatorul imobiliar care deține cea mai mare parte din insulă", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga. 
Operațiunile de antrenament aerian american se desfășoară în prezent pe insula Iwo Jima, la circa 1.200 km sud de Tokio. 
Washingtonul a cerut mutarea, invocând că Iwo Jima, locul unde s-a desfășurat o luptă-cheie în Al Doilea Război Mondial, este prea departe de baza militară americană de la Iwakuni (vest), unde sunt staționate avioanele de vânătoare. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.391 secunde