Israelul refuză o vizită a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

166
Israelul refuză o vizită a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu - cons-1550187073.jpg

Articole recomandate

Israelul s-a opus ideii unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu incluzând o deplasare în teritoriile palestiniene, au făcut cunoscut, miercuri, surse diplomatice, relatează AFP. 


"Israelienii au spus nu unei asemenea vizite", a afirmat un diplomat. "Statele Unite nici măcar nu au trebuit să se opună", a adăugat un alt diplomat, la finalul unei reuniuni cu ușile închise a Consiliului de Securitate. 


Această întâlnire a fost consacrată recentei decizii de la sfârșitul lui ianuarie a Israelului de a pune capăt mandatului unei misiuni internaționale de observatori desfășurată la Hebron, un oraș din Cisiordania ocupată. 


"Avem nevoie de consens pentru a organiza o astfel de vizită a Consiliului de Securitate, părțile implicate și cei 15 membri ai acestuia", s-a mărginit să dezvăluie jurnaliștilor ambasadorul Kuweitului, membru nepermanent al ONU, Mansour Al-Otaibi.

"Lucrăm în continuare asupra acestui subiect", a adăugat la rândul său președinția în exercițiu a Consiliului, deținută în februarie de Guineea Ecuatorială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9599 secunde